FUDGERECEPT

Timglas Tid: ca 30 minuter + en timme för att stelna
Portioner ca 50 st men beror helt på hur stora bitar du skär

Ingredienser:

Gör så här:

  1. Smörj eller klä en form med smörpapper, ca 20x30 cm eller mindre om du vill ha högre bitar.
  2. Rör ihop grädde och strösocker och koka upp. Rör då och då.
  3.  

  4. Sänk värmen och fortsätt koka till 122°C.
  5. Smeten ska bubbla upp, bli lite tjockare och få lite färg. Använd helst termometer, gör annarskulprovet för att veta när den är klar.
  6. Ta av kastrullen från värmen och rör ner smör, kakao och vaniljsocker och ev. hackad mandel eller nötter.
  7. Rör kraftigt till smöret smält.
  8. Häll smeten i formen. Låt stelna. Ställ gärna kallt så går det fortare.
  9. Ta upp den stela massan från smörpappret och lägg på en skärbräda.
  10. Skär i bitar. Lägg bitarna i en burk och förvara i kylskåp.

Kommentarer




Kommentera inl�gget h�r!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ih�g mig?

Trackback