VANILJCUPCAKE MED SMÖRKRÄMSSTOPPING-RECEPT
TOPPING:
- 225 g smör
- 1 msk grädde eller mjölk
- 6 dl florsocker
Blanda ihop smör och mjölk/grädde.
Sikta ner sockret genom en sil och blanda till en jämn smet.
SMETEN:
- 140 g rumstempurerat smör/margarin
- 1 1/3 dl strösocker
- 1 1/2 tsk vaniljsocker
- 2 stora ägg, lätt uppvispade
- 3 1/2 dl extra fint mjöl
- 1 1/2 tsk bakpulver. (tror jag, det stod inget mått på bakpulver i boken.)
Värm ugnen på 190 grader. Ställ 18 pappersformar på två muffinsplåtar.
Blanda smör och socker vitt och luftigt i en bunke, tillsätt vaniljsocker.
Vispa ner äggen, ett i taget, och sikta tillslut ner mjölet genom sil, som blandats med nakpulvret.
Skeda upp smeten i formarna och och grädda i 12-15 min, eller tills dom är gyllenbruna.
Lägg över på galler för att svalna. Spritsa toppingen över dom svala muffinsarna och dekorera med godis efter smak. (jag skippade dom)
Kommentarer
HANNA
sv: kul att höra :D
kaffehörnan
Vad otroligt gott de ser ut
hanna wiklund
några brudar kommer,och vi lär nog bara mysa :)
kaffehörnan
Ritar du mkt
kaffehörnan
Ok är du bra på ansikte med
kaffehörnan
Gonatt och sov gott
Trevligt jag fann din blogg
Trackback